Slaapadvies op maat

Heb je allergieën?

Of je last hebt van allergieën, zoals huisstofmijt, is heel belangrijk om in gedachten te houden bij het kiezen voor een bepaald matras. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een matras te kiezen zonder natuurlijke afdeklagen. Je kunt dan beter kiezen voor een matras met synthetische afdeklagen, anti-bacteriële schilden en een afritsbare (en dus wasbare) mastras hoes.

Transpireer je veel?

Het is misschien een minder fris onderwerp om over na te denken, maar wel heel belangrijk. Als je veel transpireert tijdens je slaap, dan is vochttransport heel belangrijk. Een matras met goede ventilatie, natuurlijke materialen en 3D vezels, zijn dan geschikte opties.

Hiervoor heeft Auping het unieke Auping Ventilatie Systeem (AVS) ontwikkeld.

Altijd koud of vaak warm?

Hier denk je misschien aan bij het kiezen van een dekbed, maar ook bij het kiezen van een geschikt matras is dit een belangrijk onderdeel. Het materiaal waarvan matrassen zijn gemaakt, is verschillend. Sommige materialen zijn beter voor mensen die het altijd warm hebben. Dan is een goed ventilerend matras juist erg fijn. Terwijl mensen die het altijd koud hebben, liever een matras willen waarvan het materiaal beter warmte vasthoud. 

Kom naar onze showroom en krijg slaapadvies op maat voor het beste bed en matras!

Of een matras past bij jou hangt niet alleen af van wat je lekker vind liggen, maar ook van je slaaphouding, of je het vaak warm of koud hebt, gewicht en zelfs allergieën spelen een rol bij het kiezen van het juiste matras. In deze blog geven wij een aantal tips.

Hoe lig jij het liefst?

Ben jij een buikslaper? Een rugslaper? Of een zijslaper? In al deze situaties heeft het lichaam op andere plekken ondersteuning nodig. Het is dan ook belangrijk bij het kiezen van jouw matras, dat de juiste ondersteuning op de juiste plekken geboden kan worden. 

Slaap je veel op je buik? Dan heb je stevigheid nodig om een kromming in de wervelkolom te vermijden. 

Slaap je het liefst op je zij? Dan moet het matras op meerdere plekken ondersteunen. 

Naast deze tips, zijn er nog meer onderdelen om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw matras. 

Kom langs in onze showroom. Dan geven wij slaapadvies op maat!