Waarom een boxspring?

Waarom zou je kiezen voor een boxspring?

Voordat je een boxspring aanschaft, is het handig om te kijken naar de voor- en nadelen van een boxspring. Waarom wel of juist niet?

De voordelen:

De combinatie van een verende boxspring met een verend matras, geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en zorgt voor comfortabel ligcomfort. De meeste boxsprings zijn ook te personaliseren zodat deze exact gaat voldoen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Een boxspring is vaak een stuk hoger dan een normaal ledikant. Dat zorgt voor een makkelijke in- en uitstap in bed.

Daarnaast is een boxspring kampioen in levensduur. Meestal gaat een normaal bed 10 jaar mee. Een boxspring houdt het wel 25 jaar uit! 

IMG_1603
IMG_1608
boxspring-tone-auping1
Auping Criade Boxspring

De nadelen:

De meeste boxsprings zijn bekleed met stof. Dit is lastiger te onderhouden. Als alternatief zijn er steeds meer boxsprings met kunststof bekleding zodat het onderhouden een stuk makkelijker wordt. 

Vooral in kleine slaapkamers kan een boxspring nogal massief ogen. Omdat de boxspring bestaat uit verschillende onderdelen, is het vaak groot en lomp. Maar ook daarin is tegenwoordig steeds meer mogelijk. Er bestaan inmiddels al meerdere boxsprings op de markt die een stuk slanker zijn vormgegeven.